Newsletter
Facebook LinkedIn

Politica de confidentialitate

1. NOTA DE INFORMARE

Compania care administrează site-ul www.businesstools.ro este S.C. VERTICAL FINANCE S.R.L..

Definitiile termenilor

Precizam ca pentru a putea intelege mai bine Politica de Confidentialitate trebuie ca, mai intai, sa va insusiti corect urmatoarele definitii ale cuvintelor cheie, cu scopul de a nu exista confuzii sau interpretari gresite ale politicii noastre de confidentialitate.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata in 2007, BusinessTools are obligatia de a administra datele cu caracter persoanal furnizate de utilizatori/clienti (Cumparator) in conditii de confidentialitate și prin aplicarea masurilor de securitate impuse   si numai pentru scopurile specificate,   

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor/clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe businesstools.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele cu caracter personal, acestea fiind necesare finalizarii si livrarii unei comenzi on-line de pe site-www.businesstools.ro. Refuzul dvs. determină imposibilitatea finalizarii comenzi.

Prin completarea datelor dumneavoastra si acceptul privind Termenii si Conditiile de utilizare din formularul de Comanda, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dumneavoastra personale sa fie incluse in baza de date a S.C. VERTICAL FINANCE S.R.L., si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre VERTICAL FINANCE pentru desfasurarea si/sau derularea de catre VERTICAL FINANCE de activitati , dar fara a se limita, cum ar fi : activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin acceptul dumneavoastra asupra Termenelor si Conditiilor veti lua la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor dumneavoastragarantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastrapersonale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

2. COLECTAREA DATELOR TEHNICE ALE UTILIZATORILOR

In scopul imbunatatirii serviciilor oferite prin intermediul website-ului putem utiliza tehnologii care permit colectarea anumitor informatii cu caracter tehnic despre vizitatorii site-ului.

Colectarea datelelor tehnice se poate realiza in urmatoarele modalitati:

3. ACCESUL LA DATELE PERSONALE

Urmatoarele date vor fi dezvaluite altor utilizatori de Internet si vizitatorilor ai magazinului online creat de catre Utilizator: numele societatii comerciale care opereaza magazinul online, datele de inregistrare la Registrul Comertului, codul de identificare fiscala, numele persoanei de contact, numarul de telefon al persoanei de contact desemnata de catre societate pentru a prelua solicitarile clientilor magazinului etc. Aceste informatii vor fi afisate in cadrul magazinului online, in paginile dedicate contactului cu clientii magazinului. Exceptand informatiile mentionate in prealabil, SC VERTICAL FINANCE SRL nu va dezvalui niciun fel de informatii personale despre utilizatorii sai catre terte parti fara acordul prealabil al acestora. Putem oferi informatiile Dumneavoastra personale (care au acordul Dumneavoastra de a fi distribuite) afiliatilor nostri, consultantilor, distribuitorilor, comerciantilor si furnizorilor de servicii, cu care colaboram pentru sustinerea si dezvoltarea site-ului.

SC VERTICAL FINANCE SRL poate dezvalui, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare, informatii care permit identificarea in mod personal, atunci cand legea prevede in mod expres acest lucru si cand toate conditiile legate de garantiile legale sunt indeplinite sau atunci cand serviciul sau informatia respectiva este necesara pentru a proteja drepturile si interesele SC VERTICAL FINANCE SRL.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Nu incurajam declararea datelor nereale, intrucat acestea odata dovedite a fi nereale nu pot beneficia de protectie legala.

BusinessTools nu vinde, nu ofera la schimb si nu inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

SC VERTICAL FINANCE SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii sau date cauzate de orice defectiuni sau erori ale soft-ului cu care este conceput si gazduit site-ul BusinessTools.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa VERTICAL FINANCE S.R.L., Str. Anton Pann, nr. 1, ap. 4a, Timisoara, Judetul Timis, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

Astfel, BusinessTools poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

VERTICAL FINANCE nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul businesstools.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza de date.

Informatiile pe care le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor contractuali. 

De asemenea, VERTICAL FINANCE poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata produselor si serviciilor companiei, asigurători.

4. SIGURANTA TRANZACTIILOR

S.C. Vertical Finance S.R.L. recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil.

Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu, telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

Firewall

Accesul la sistemele societatii Vertical Finance S.R.L. (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale societatii.

Confidentialitatea tranzactiilor

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de catre utilizator sunt confidentiale, S.C. Vertical Finance S.R.L. luand toate masurile necesare, astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.

Solutii de plata securizate

Produsele/serviciile de pe site sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de EuPlatesc.ro. In vederea eliminarii riscului ca datele utilizatorului sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane, s-au luat urmatoarele masuri:

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

5. POLITICA DE SECURITATE A DATELOR

In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui "nume de utilizator", sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre persoana dumneavoastra, asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.

In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete, S.C. Vertical Finance S.R.L. isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.

Conform Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002, S.C. Vertical Finance S.R.L. respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal si anume:

a) Identificarea si autentificarea utilizatorului operator

Prin utilizator operator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

Utilizatorii operatori, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice. Identificarea se poate face prin mai multe metode, cum ar fi: introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere). Fiecare utilizator operator are propriul sau cod de identificare. Autentificarea poate fi facuta prin introducerea unei parole. La introducerea parolelor, acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic in functie de politicile de securitate ale entitatii (operatorului). Operatorul autorizeaza anumiti utilizatori operatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare si autentificare, daca si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate. Accesul utilizatorilor operatori la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

b) Tipul de acces

Utilizatorii operatori trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta, operatorul S.C. Vertical Finance S.R.L. trebuie sa stabileasca tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.

Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale.

Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie  limitata la cativa utilizatori operatori.

c) Colectarea datelor

Colectarea datelor se face prin introducere directa de catre persoana vizita – utilizatorul serviciilor/produselor comandate, prin completarea formularelor disponibile pe site-ul companiei.

Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori operatori autorizati desemnati de catre operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii.

d) Executia copiilor de siguranta

Operatorul va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. Operatorul va lua masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat.

e) Computerele si terminalele de acces

Computerele si alte terminale de acces sunt instalate in incaperi cu acces restrictionat. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru este inchisa automat.

f) Fisierele de acces

Vertical FInance ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. Pentru prelucrarile automate, aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator operator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar.

g) Sistemele de telecomunicatii

Sistemul de telecomunicatii este conceput astfel incat, datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal.

h) Instruirea personalului

Utilizatorii operatori care au acces la date cu caracter personal sunt instruiti asupra confidentialitatii acestora si sunt avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii operatori sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

i) Folosirea computerelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici), operatorul va lua masuri care vor consta in: a) interzicerea folosirii de catre utilizatorii operatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase; b) informarea utilizatorilor operatori in privinta pericolului privind virusii informatici; c) implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice; d) dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

j) Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori operatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator. Operatorul este obligat sa aprobe proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale.

6. MODIFICARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Schimbarea Politicii de confidentialitate se va putea face daca consideram ca este necesar, situatie in care vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti office@businesstools.ro